Dýňová polévka s hruškou
Podzimní počasí si žádá podzimní dýňovou polévku, aby se člověk pořádně zahřál. My jsme si pro Vás připravily netradiční kombinaci a to dýni společně s hruškou. Polévka uspěla na jedničku, a co vy, zkusíte?
Recept:
- 1 menší dýně Hokkaido
- 1/2 máslové dýně
- 2 menší hrušky
- 3 stroužky česneku
- Zázvor (cca 3x3cm)
- Sůl
- Čerstvě mletý pepř
- 1/2 smetany na vaření
- Zeleninový vývar
- Olivový olej
Obě dýně důkladně omyjeme, protože je nebudeme loupat a necháme na nich slupku. V té se skrývá nejvíce chuti a hlavně vitamíny. Dýně nakrájíme na větší kostičky a hrušky rozkrojíme na půl. Vložíme do pekáčku vyložený pečícím papírem, přidáme 3 neoloupané stroužky česneku a zázvor bez slupky. Osolíme a opepříme, pokapeme olivovým olejem a vložíme do vyhřáté trouby na 180°C. Pečeme zhruba 20-30 minut dokud nebude dýně měkká a seshora by měla mít krásně opečenou ,,krustičku,,.
Opečenou dýni a hrušky (bez jadřinců) přendáme do kastrolu, přilejeme trochu zeleninového vývaru, 1/2 smetany na vaření, přidáme česnek, který vyloupneme ze slupky a zázvor. Vše rozmixujeme do krémové polévky a mírně povaříme. Nakonec dochutíme solí a pepřem. Přidat můžete i trochu mletého chilly ?️ Na vrch přidáme lžičku zakysané smetany a podáváme.
Dobrou chuť
Náš tip: K dýňové polévce se skvěle hodí krutonky, ale vyzkoušejte náš tip a podívejte polévku s žitnými krekry. Kombinace je vynikající.