Pomazánka z pečené zeleniny
Milujeme čerstvě upečený domácí chléb a i když se dá jíst samotný jak je výborný, přesto tu pro Vás máme recept na neodolatelnou zdravou pomazánku. Navíc skoro bez kalorií, protože je jen a jen ze zeleniny.
Tuhle pomazánku si můžete udělat prakticky z jakékoliv zeleniny, kterou máte rádi, dá se použít kořenová zelenina, ale také papriky, rajčata, cuketa nebo řepa, prostě cokoliv. No a právě s řepou jsme jí pekly my. Použít můžete například kombinaci celeru, mrkve a paprik.
Potřebujete:
- Červená řepa
- Sůl, pepř
- Stroužek česneku
Do pekáčku dáme oloupanou na kostičky nakrájenou čerstvou nebo vakuovanou červenou řepu, pokapeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Dáme péct do trouby cca na 30min – do změknutí – na 180°C.
Hotovou řepu necháme vychladit, poté k ní přidáme prolisovaný stroužek česneku a rozmixujeme tyčovým mixérem do hladké kaše. Můžete ještě dokořenit solí nebo pepřem.
TIP: Výborná kombinace je celer, mrkev a červená paprika, dáme péci, osolíme, opepříme a rozmixujeme do pomazánky.