Dýňový tatarák
Dýňový tatarák se stal hitem v naší domácnosti a nejen na podzim a v zimě, kdy je období dýní, ale je to celoroční svačinka vhodná pro každou příležitost.
Potřebujete:
1/2 střední dýně Hokkaido
1 velká červená paprika (kapie)
2 cibule
2 stroužky česneku
1 lžíce sojové omáčky
Plnotučná hořčice
Strouhaný sýr
Mletá paprika
Sůl, pepř
Postup:
.
Dýni omyjeme, pokud chcete můžete ji oloupat, ale my jsme nechaly se slupkou. Pokud ji oloupete, přijdete o velké množství vitamínů a navíc při vaření nebo i pečení slupka krásně změkne. Nakrájíme ji na malé kostičky, stejně tak nakrájíme i papriku a jednu cibulku na jemno.
.
Na rozpáleném oleji osmahneme cibulku, poté přidáme dýni a papriku a restujeme. Osolíme, opepříme a přidáme lžičku mleté sladké papriky. Můžeme mírně podlít vodou nebo pokud máte, přidejte trochu vývaru a vaříme, dokud dýně nezměkne. Pokud se Vám bude zdát, že už je dýně změklá, odstavte pánev. Aby jste v tataráku neměli velké kousky, můžete směs buď rozmixovat mixérem, nebo jen trochu promačkat vidličkou. Poté vše přendejte do misky a nechte chvíli vychladit. .
Mezitím si nakrájíme druhou cibulky na jemno, kterou přidáme do vychladlé směsi s dýní. Přidáme 1 lžičku hořčice, utřený nebo prolisovaný česnek, můžeme znovu osolit a opepřit dle chuti. .
A je to! Tatarák je hotový. Podávat ho můžete s domácím chlebíkem, nebo domácí ořechovo česnekovou opečenou bagetku.