Avokádový žitný sendvič
Jak zužitkovat čerstvě upečený kváskový žitný chleba, mimo toho že se dá jíst samotný, hodí se například i na super rychlý sendvič na svačinu do práce nebo do školy, nebo jen tak na lehkou večeři. Jeden takový rychlý recept tu pro Vás máme a přidat do něj lze cokoliv co máte rádi.
Potřebujete:
- Žitný kváskový chlebík (domácí)
- 1ks Avokádo
- Vejce
- Hrst cherry rajčátek
- 1/2 cibule
- Sůl, pepř
- Citrón
- Mozzarella
- Okurka
- Cuketa
- Rukola
Nejdříve si dáme vařit vejce na tvrdo, aby nám stihlo vychladnout. Poté si připravíme avokádovou směs neboli ,,pomazánku,, , kterou budeme plnit sendviče. Je jednoduchá a známá, každý jí dělá tak jak jí má rád, my rozkrojíme avokádo na půl (musí být zralé a hezky měkké aby šlo rozmačkat), vyndáme pecku a v misce ho rozmačkáme vidličkou na kašičku. Cibuli nakrájíme najemno, rajčátka pokrájíme na kostičky nebo malé měsíčky a společně s cibulkou přidáme do avokáda. Osolíme a opepříme, přidáme natvrdo uvařené vejce (pokrájené na malé kostičky nebo ho prolisujeme přes kolečko na brambory), vše zakápneme šťávou z 1/2 citrónu a promícháme. Kdo by chtěl, může přidat i 1 stroužek česneku.
Chleba si nakrájíme na tenčí plátky, na jednu porci budeme potřebovat dvě půlky, protože se logicky jedná o senvič a obě poloviny namažeme pomazánkou. Na jednu stranu naskládáme na kolečka nakrájenou mozzarellu, na plátky pokrájenou cuketu s okurkou, přidáme rukolu, ještě jednou osolíme a opepříme a přiklopíme druhou půlkou chleba. A je hotovo. Hurá, jak jednoduchý a zdravý recept.
Skvělá rychlá svačina, vyzkoušíte?